Even voorstellen: Peter en Mitchell

Lumen Group groeit. Graag stellen we aan u voor: Peter Tanamal en Mitchell Hendriks. We stellen Peter en Mitchell een paar vragen, zodat u hen gelijk een beetje leert kennen.

Wat is jouw rol bij Lumen Group? 

Peter: “Ik volg een opleiding om Functionaris Gegevensbescherming te worden. Mijn praktijkgedeelte loop ik bij de Lumen Group. In oktober wil ik worden gecertificeerd. Stagiair ben ik.”

Mitchell: “Ik werk bij Lumen Group als Privacy Consultant. Binnen deze rol zal ik onze opdrachtgevers adviseren en begeleiden bij de implementatie en compliance van privacywet- en regelgeving door middel van het bieden van praktische oplossingen.”

Hoe zien jouw werkdagen er ongeveer uit?

Peter: “Ik begin met het ontwijken van de files. Klokslag 09.00 heb ik in de auto de dag start, wie doet wat vandaag. Als ik binnenkom haal ik koffie voor mijn collega’s en mijzelf. Ik begin met het maken van monitoringsrapporten, evalueren van dataregisters, telefonisch acquireren, datalekken melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, deelnemen aan sales overleggen, ondersteuning bieden aan schoolbesturen, vragen beantwoorden uit datalekken, deelnemen aan steekproeven om een uitspraak te doen in welke mate een school AVG compliant is.”

Mitchell: “Hoofdzakelijk beantwoord ik de privacy gerelateerde vragen van onze opdrachtgevers door middel van praktische oplossingen en werkwijzen. Daarnaast begeleid ik hen bij implementatie en compliance van privacywet- en regelgeving. Tot slot organiseer ik privacy gerelateerde trainingen en seminars voor onze opdrachtgevers.”

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Lumen Group te gaan werken? 

Peter:  Ik heb ervaring als bedrijfsconsultant in het MKB, grootbedrijf en multinationals, voorts heb ik ervaring als 1e graads docent in het PO, VO en MBO en HBO onderwijs. Nu wil ik Functionaris Gegevensbescherming worden dat is een combinatie van mijn werkervaring. In het onderwijs is de Lumen Group marktleider als het gaat om het leveren van externe FG diensten. Een betere leerschool kan ik mij niet wensen.”

Mitchell: “De voornaamste reden dat ik voor Lumen Group heb gekozen is dat zij staat voor kwaliteit en expertise in combinatie met een praktische aanpak. Daarnaast wil Lumen Group graag de beste zijn binnen haar branche. De combinatie van deze factoren matcht naadloos met mijn DNA.”

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen? 

Peter: “Resultaatgericht, ik wil winnen, zin voor realiteit”

Mitchell: “Ik denk dat mijn opvallendste eigenschap is dat ik lastige theorie begrijpelijk weet te maken en vervolgens praktische oplossingen weet voor te stellen. Daarnaast ben ik erg open-minded en nieuwsgierig waardoor ik het onbekende niet schuw. Tot slot ben ik ook kritisch ingesteld, wat maakt dat ik altijd zal doorvragen totdat het ware probleem is blootgelegd.”

Heb je misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze nieuwsbrief?

Peter: “Pieker niet alleen over vraagstukken, hulp vragen aan anderen is geen schande.”

Mitchell: “Privacy lijkt op het eerste oog vaak een struikelblok voor organisatieprocessen, maar vaak opent het juist de deuren naar iets nieuws.”