Top 5 AVG uitdagingen binnen onderwijs

Lumen Group heeft zich afgelopen tijd sterk in het onderwijs doorontwikkeld op het gebied van de AVG. Voor de (externe) functie als Functionaris Gegevensbescherming (FG) zijn wij toonaangevend en tevens marktleider in het onderwijs. Inmiddels voeren wij ook audits en steekproeven uit bij schoolbesturen en scholen zodat we ook weten hoe privacyvolwassen een schoolbestuur feitelijk is. Wij werken voor hele kleine schoolbesturen (éénpitters), maar ook voor grote schoolbesturen en verwerken dagelijks tientallen AVG vragen en datalekken.
 
Top 5 AVG uitdagingen
Wij kennen de AVG uitdagingen binnen het onderwijs als geen ander. Wij beschouwen momenteel als top 5 de volgende AVG uitdagingen:

  1. Omgang met (het toenemend aantal) datalekken in het onderwijs. Zie hiervoor onze blog met voorbeelden van datalekken;
  2. Vergroten van het privacybewustzijn onder leraren door trainings en andere communicatiemiddelen;
  3. Inrichten van het verplichte dataregister en andere verplichtingen zoals het privacystatement;
  4. Treffen van adequate informatiebeveiligingsmaatregelen (bv. autorisaties) binnen scholen;
  5. Inrichten van de (externe) FG functie en een onafhankelijke rapportagelijn aan het CvB.

Uitnodiging evenement: Oplossingen voor AVG uitdagingen

Wij nodigen u graag uit voor een gratis evenement waarin de oplossingen voor de top 5 AVG uitdagingen voor onderwijs aan bod zullen komen. Dit doen wij voor zowel VO als PO. De evenementen vinden plaats op woensdagmiddag 20 en 27 november 2019.

Waar en wanneer?
Wanneer: PO: 20 november 2019; VO: 27 november 2019
Waar: Utrecht (de precieze locatie zal ruimschoots op tijd bekend worden gemaakt, reken in ieder geval op een goed bereikbare plaats)
Inloop met lunch: 12:30 uur
Start programma: 13:00 uur
Borrel: 15:30 uur.

Inschrijven?
U en/of uw collega’s kunnen zich inschrijven door hier te klikken: PO of VO.

Als u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn, maar toch de presentatiesheets wilt ontvangen, dan kunt u dit bij ons aangeven.

Wij hopen u en/of uw collega’s te ontmoeten op 20 november of 27 november!