Coronavirus: praktische informatie met betrekking tot onze dienstverlening

Het Coronavirus heeft een grote impact op ons allemaal. Hopelijk verkeren jij, jouw collega’s en naasten in goede gezondheid. Wij kunnen ons voorstellen dat privacy en informatiebeveiliging op dit moment niet de hoogste prioriteit hebben voor jouw organisatie. Wij zullen jouw organisatie bijstaan en de continuïteit en kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen. Uiteraard staan wij er voor jullie klaar om vanuit privacy en informatiebeveiliging perspectief bij vragen jullie te begeleiden. In dit nieuwsbericht zullen wij een aantal praktische zaken met betrekking tot onze dienstverlening toelichten.

Geplande afspraken gaan door
Met betrekking tot de reeds geplande afspraken (zoals steekproeven, kennismaking en monitoringsgesprekken) volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent concreet dat wij de geplande gesprekken wel door willen laten gaan, maar dan via de digitale communicatiekanalen. Wij doen dit in ieder geval tot 6 april. Mochten de richtlijnen veranderen dan houden wij jou uiteraard op de hoogte. 

Voorbereiding AVG-steekproef
Mocht er in de komende weken AVG-steekproeven gepland staan bij jouw organisatie, dan willen wij jou vragen om documenten aan te leveren zoals wij dit in eerdere mails hebben verzocht. Dit zorgt ervoor dat wij op tijd onze beoordelingswerk kunnen doen en dat de afspraken kunnen plaatsvinden. Mocht dit bij jouw organisatie tot problemen leiden, neem dan contact met ons op. 

Bereikbaarheid Lumen Group
Naar verwachting zullen de maatregelen ook impact hebben op Lumen Group, zo werken onder andere onze medewerkers vanuit huis. Echter verwachten wij dat onze dienstverlening verder zal gaan zoals je die van ons gewend bent. Je kunt ons blijven bereiken via de digitale communicatiekanalen die je onder dit bericht aantreft.

Advies thuiswerken
Wellicht staan privacy en informatiebeveiliging nu niet bovenaan jouw lijst, maar wij denken graag mee in onderwerpen die jou ook aangaan. Denk hierbij onder andere aan jouw werknemers die thuis werken en hoe jij dit het beste kunt organiseren met het oog op de (cyber)veiligheid van jouw organisatie en jouw werknemer. Wij raden aan om het advies van het NCSC op te volgen als het gaat om voorzorgsmaatregelen bij thuiswerken. Hier vind je de link naar de website. 

Verdere vragen
Hopelijk heeft dit berichteen aantal vragen bij je weggenomen. Mocht u nog meer vragen hebben over thuiswerken in relatie met cyberveiligheid of de AVG, dan blijven wij uiteraard telefonisch bereikbaar via 030-8896575 of via de mail info@lumengroup.nl.