Terugkijken: webinar ‘AVG en lesgeven of afstand’

Door het Coronavirus werkt heel Nederland digitaal. Ook een groot deel van de leerlingen en studenten krijgen inmiddels les op afstand. Het is snel gelukt dit voor elkaar te krijgen. Veel scholen gebruiken hiervoor Zoom, Skype, Teams, Hangout of andere (gratis) applicaties. Hierbij worden ook persoonsgegevens verzameld.

Toch is privacybescherming zeker nu ook van belang. Want hoe zit het met de privacy van de gebruikers? Is gratis wel écht gratis? Waar moet ik op letten bij het selecteren van de applicaties? Waar moet ik op letten bij het gebruik van digitale leermiddelen?

Wij krijgen een toenemend aantal vragen van onze klanten en ouders hierover. Daarom hebben wij in samenwerking met Academy4Learning op donderdag 26 maart 2020 een kosteloze webinar gegeven over de AVG en lesgeven op afstand. De webinar kun je hieronder terugkijken.

Wegens de vele deelnemers, vragen en reacties zagen wij de webinar als een succes. Daarom hebben wij de webinar nogmaals gegeven.

Webinar terugkijken?

Hieronder kun je de webinar terugkijken:

Sheets behorende bij de webinar

Hieronder kun je de PowerPoints-sheets downloaden die zijn gebruikt tijdens de webinar. Hierin zijn ook hyperlinks opgenomen die leiden naar de informatie en tools.

Handige informatie en links

Hieronder vind je de verwijzingen uit het webinar “AVG en lesgeven op afstand”