Benchmarkrapport AVG in het onderwijs 2020

Hoe staat het onderwijs ervoor met de implementatie van de AVG?

De afgelopen tijd heeft Lumen Group, als marktleider in de functie van Functionaris Gegevensbescherming in het onderwijs, vele steekproeven uitgevoerd naar de invoering en naleving van de AVG in de onderwijssector. De steekproeven zijn een onderdeel van de diensten die Lumen Group verzorgt. Dit heeft een uitgebreide set aan betrouwbare data opgeleverd die is gebruikt voor deze benchmark over de stand van zaken rondom de invoering en naleving van de AVG-verplichtingen in de onderwijssector (primair onderwijs, voortgezet onderwijs en de samenwerkingsverbanden passend onderwijs).

Concrete ‘best en poor practices’
Naast de kwantitatieve en kwalitatieve resultaten hebben wij ook ‘best en poor practices’ opgenomen die wij zijn tegengekomen bij onze klanten en waarvan geleerd kan worden. Wij publiceren dit rapport met als doel om waarde toe te voegen aan de gehele sector en om de AVG goed na te leven en de privacy van o.a. leerlingen en leerkrachten te kunnen beschermen.

Voor wie is dit benchmarkrapport?
De uitkomsten van dit rapport zijn interessant voor iedereen in de onderwijssector, van besturen, brancheorganisaties tot beleidsmakers. En voor onze klanten, voor wie dit rapport de mogelijkheid biedt om resultaten van de eigen steekproef-uitkomsten te vergelijken met die uit het veld.

Geïnteresseerd?
Ben je benieuwd hoe het onderwijs ervoor staat met de implementatie van de AVG? Je kunt ons Benchmarkrapport AVG in het onderwijs 2020 aanvragen via onderstaande button.

Aanvragen