Even voorstellen: Ronald

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Ronald Jacobs. We stelden hem wat vragen, zodat je hem meteen een beetje leert kennen.

Wat is jouw rol bij Lumen Group?

Ronald: Mijn voornaamste taak is het commercieel ontwikkelen van de huidige Lumen diensten. Het creëren van nieuwe klanten buiten de bestaande markten. Voor Lumen Group is het actief benaderen van de markt in ontwikkeling en daar ga ik mijn actieve bijdragen aan leveren.

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

De dag begint vroeg met een kop koffie en een snelle blik op de markt. Aan de hand van de directe en lange termijn kansen maak ik een dagplanning. In de dagstart bespreken wij elke ochtend de dag met het team. Hier krijg ik van het team extra input wat mij weer scherper maakt om mijn dagtaken goed in te vullen. De rest van de dag bestaat grotendeels uit het benaderen van de markt, het netwerk en het opvolgen van commerciële kansen.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Lumen Group te gaan werken?

In de periode 2005 tot nu heb ik mij gespecialiseerd in het vermarkten van privacy en informatiebeveiligingsdiensten. Met de ISO 27001, NEN 7510 en de aangrenzende normenkaders heb ik al vele certificatie, audit, training en adviesdiensten mogen vercommercialiseren. Met de AVG heb ik ervaring opgedaan met advies en interim-management. Mijn professionele achtergrond was voor mij het eerste vinkje. Nadien heb ik gedurende de sollicitatiegesprekken een goed beeld kunnen krijgen van de organisatie, de managementstijl, kwaliteit en klantgerichte werkwijze. Ik was erg onder de indruk en dat was voor mij het tweede vinkje wat ik kon zetten en wist ik dat het een perfecte match was.

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen?

Ondernemend, gericht op het ontzorgen van mijn klanten en werkt altijd aan continue verbetering.

Heb jij misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze blog?

De quote “Make a customer, not a sale” van Katherine Barchetti, staat voor mijn werkstijl. Door de klant centraal te stellen en altijd kwaliteit te leveren blijven klanten en trekt het nieuwe klanten aan.