Even voorstellen: Wieda

Wat is jouw rol bij Lumen Group?

Binnen Lumen Group vervul ik de rol als Privacy Consultant. Dat wil zeggen dat ik een adviserende rol heb in het kader van de AVG/GDPR-wetgeving voor verschillende organisaties. Daarnaast hou ik toezicht op de naleving van de privacywetgeving en stel ik hierover rapportages op. Op termijn zal ik ook de functie van Functionaris Gegevensbescherming (FG) vervullen.

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Ik begin de dag met een glas water (ik ben (nog) geen koffiedrinker 😉). Vervolgens start de dagstart waarin we als team alle agendapunten van de dag samen bespreken. Daarna check ik mijn e-mails en kijk ik wat op mijn agenda staat om mee aan de slag te gaan. Binnen Lumen Group ben ik vaak bezig met uiteenlopende werkzaamheden. Zo ben ik het ene moment digitaal in gesprek met de klant over de stand van zaken omtrent de AVG-naleving en het andere moment volg ik een webinar om mijn kennis up to date te houden.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Lumen Group te werken?

Door mijn studieachtergrond in ICT recht ben ik erg geïnteresseerd geraakt in het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. De specialisatie van Lumen Group op dit gebied sprak mij dan ook enorm aan. Daarnaast is Lumen Group een jonge en ambitieuze organisatie waar veel ruimte voor ontwikkeling is. Als privacy consultant bij Lumen Group ben je namelijk niet enkel bezig met juridisch werk, maar ook met de technische en organisatorische zaken. Dit vind ik heel fijn, omdat ik op deze manier heel veel kan leren en daarnaast een waardevolle bijdrage kan leveren aan de groei van de organisatie. 

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen?

Door mijn leergierige en nieuwsgierige aard zoek ik graag dingen tot de bodem uit. Daarnaast ben ik resultaatgericht en schiet ik graag anderen te hulp.

Heb jij misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze blog?

Stap uit je comfort zone, alleen dan kan je groeien!