Even voorstellen: Florence

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Florence Frequin. Wij stelden haar wat vragen, zodat je haar meteen een beetje leert kennen.

Wat is jouw rol bij Lumen Group?

Als Privacy Consultant bij Lumen Group krijg ik veel verantwoordelijkheid en ben ik eigenaar van mijn eigen klantenportefeuille. Zo ondersteun ik klanten op het gebied van privacy- en gegevensbescherming door vragen van onze klanten over de toepassing hiervan te beantwoorden en bied ik ondersteuning bij de afhandeling van datalekken en beveiligingsincidenten. Ook kan ik in de rol van een onafhankelijke FG verrichten voor klanten in meerdere sectoren zoals onderwijs, gemeenten, zorg, financiële instellingen en private bedrijven.  

Daarnaast geef en neem ik deel aan trainingen en seminars voor en bij klanten. Ik begeleid projecten en implementeer privacy wet- en regelgeving bij onze klanten. Ik mede-ontwikkel onze producten en diensten en draag bij aan het behalen van de doelstellingen van Lumen Group.

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Voor mij en mijn collega’s is geen enkele dag hetzelfde! Ik begin de dag met een dagstart waar ik samen met mijn collega’s de doelen voor de dag bespreek. Als aanspreekpunt beantwoord ik gedurende de dag de vragen op het gebied van privacy- en gegevensbescherming van verschillende klanten.

Bij klanten breng ik de bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging aan het licht door bijvoorbeeld het uitvoeren van risicoanalyses en mogelijke bevindingen met klanten te bespreken en dit vast te leggen middels rapportages, zodat zij hiermee risico’s beter kunnen beheersen en op de toekomst voorbereid zijn.

Verder ben ik veel in contact met onze klanten, beantwoord ik vragen en adviseer ik op een praktische wijze. Dit doe ik zowel op afstand als op locatie van onze klanten verspreid over heel Nederland.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Lumen Group te gaan werken?

De huidige ontwikkelingen op het gebied van big data, informatietechnologie, de komst van een nieuwe ePrivacy-verordening en tegelijkertijd een toename van het aantal cyberaanvallen brengen de vraag om adequate zorg hiervoor met zich mee. Net als Lumen Group draag ik graag mijn steentje bij om de digitale samenleving eerlijker en veiliger te maken.

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen?

Teamplayer met doorzettingsvermogen en oog voor detail.

Heb jij misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze blog?

“Never let a good crisis go to waste.”