Been bijtrekken op AVG door tijdelijke ondersteuning?

Lumen Group biedt een breed netwerk van professionals die interim werk kunnen verrichten vanaf het eerste moment. Onze interim professionals bieden doeltreffende, snelle en krachtige oplossingen en waarborgen de continuïteit van de werkzaamheden. Naast dat we onze klanten een breed netwerk aan interim professionals bieden, proberen wij voor onze professionals ook de juiste plek te vinden, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. In deze blog vertelt Anita van Ekris wat zij doet als interim professional bij Lumen Group.

‘Ik ben Anita van Ekris en ik werk als interim Privacy Officer bij een VO-school in het midden van het land. Nadat Lumen Group bij de betreffende school een AVG-steekproef had gedaan, werd duidelijk dat zij wat achterstand hadden in te halen om aan de minimale vereisten van de AVG te voldoen; niveau 3 van de privacy volwassenheidsladder van Lumen Group.

Met de steekproefrapportage ben ik nu samen met de ICT-manager aan de slag om met wat reparatie-acties te kunnen voldoen aan niveau 3. Dit betreft het opstellen, of aanvullen met wettelijke vereisten, van 6 procedures, het aanvullen van de autorisatiematrix en het opstellen van een bewustwordings- en trainingsplan.

Ik heb veel gesprekken gevoerd met verschillende functiegroepen en daar komen ook heel wat adviezen uit. Denk aan een sleutelbeleid of een clean desk policy. Compliant zijn aan de AVG gaat niet alleen over de verplichte procedures of registers hebben. Het is juist belangrijk als een persoon met kennis van de AVG veel gesprekken voert om de bewustwording te vergroten en vraagbaak te zijn. En de school merkt het ook. Zo liet de directeur weten: “We merken dat papieren van bureaus aan het verdwijnen zijn, dus het AVG-spook waart al rond.” Dat maakt mij dan weer trots. Lekker met humor en praktische oplossingen, de werkomgeving AVG-proof maken.’

Als je meer wilt weten over onze interim-diensten, kijk dan op deze pagina of neem eens contact met ons op. Wij zijn bereikbaar per e-mail op info@lumengroup.nl of via telefoonnummer 030 – 889 65 75.