Even voorstellen: Michiel Homan

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Michiel Homan. Wij stelden hem wat vragen, zodat je hem meteen een beetje leert kennen.

Wat is jouw rol bij Lumen Group?

Mijn rol binnen Lumen Group is het ondersteunen van klanten met privacy gerelateerde uitdagingen. Dit doe ik als Privacy Consultant. Ik geef advies en beantwoord vragen over het in de praktijk toepassen van privacy- en gegevensbescherming van verschillende klanten.

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Mijn werkdagen zien er iedere dag anders uit. Het kan zijn dat ik een overleg met een klant heb, een steekproef uitvoer of een DPIA analyseer. Gedurende de dag komen er ook diverse vragen van klanten binnen. Het geeft mij veel energie om bedrijven advies te geven waar klanten in de praktijk mee uit de voeten kunnen. Verder heb ik veel contact met mijn collega’s: wij werken veel samen en houden elkaar op de hoogte van wat er speelt bij onze klanten.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Lumen Group te gaan werken?

Lumen Group een niche consultancy kantoor waarbij de hoge mate van kwaliteit wordt gecombineerd met een pragmatische aanpak. Lumen Group sprak mij aan vanwege het hechte team wat zich volledig focust op privacy en de ambitieuze groeistrategie. Dit betekent dat iedereen gedreven samenwerkt om privacy meer onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding, wat mij zal helpen in mijn ontwikkeling.

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen?

Ik ben resultaatgericht, actief en collegiaal.

Heb je onlangs een goede film gezien die je kan aanraden?

The French Dispatch van Wes Anderson. Ik ben groot fan van de enscenering en manier van filmen van Wes Anderson. Het is net als een schilderij waar je telkens nieuwe dingen in ontdekt.

Staat er iets op de planning voor komend jaar dat je nog nooit hebt gedaan?

Eind september loop ik de marathon van Berlijn. Het is niet mijn eerste marathon, maar wel de eerste in Berlijn.

En tot slot: heb jij misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze blog?

“Je gaat het pas zien als je het door hebt.”