Even voorstellen: Niels Kalkhoven

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Niels Kalkhoven. Wij stelden hem wat vragen, zodat je hem meteen een beetje leert kennen.

Wat is jouw rol bij Lumen Group?

Mijn rol binnen Lumen Group is privacy consultant. Als privacy consultant hou ik mij bezig met het adviseren van organisaties met betrekking tot alle privacy gerelateerde vraagstukken. Daarnaast geef ik trainingen en help ik organisaties verder door het beantwoorden van privacy gerelateerde vragen.

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Ik ben bang dat ik hier geen algemeen antwoord op kan geven. Bij Lumen Group is geen dag hetzelfde. Dit komt met name omdat ook alle klanten anders zijn. Daardoor kom je bijna elke dag weer unieke situaties en vraagstukken tegen, die ook weer een passend antwoord behoeven. Het enige constante is het enthousiasme van mijn collega’s waarmee ik werk.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Lumen Group te gaan werken?

De samenleving is de afgelopen tijd zo razendsnel gedigitaliseerd. Deze ontwikkeling heeft heel veel voordelen gebracht maar ook bepaalde nadelen. Een van die nadelen is dat het steeds lastiger wordt om van een bepaald niveau van privacy te genieten. Big tech en big data krijgen steeds meer invloed op ons dagelijks leven en dringen steeds verder door in ons privéleven. Door bij Lumen Group te gaan werken heb ik het idee dat ik mijn steentje bijdraag om deze ontwikkeling tegen te gaan.

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen?

Ik ben sociaal, gedreven en resultaatgericht.

Heb je onlangs een goede film gezien die je kan aanraden?

Ja, the Wire. Een interessante misdaadserie die zich afspeelt in Baltimore rond 2000. De serie laat alle aspecten zien van de criminaliteit in Baltimore. Ook laat deze serie het voordeel en nadeel zien van verschillende afluister- en surveillancetechnieken.

Staat er iets op de planning voor komend jaar dat je nog nooit hebt gedaan?

Ik hoop dit jaar naar Sri Lanka te gaan.

En tot slot: heb jij misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze blog?

‘’Iedereen is interessant.’’