Even voorstellen: Robin

Even voorstellen: Robin Daane

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Robin Daane. Wij stelden hem wat vragen, zodat je hem meteen een beetje leert kennen.

Wat is jouw rol bij Lumen Group?

Ik ben bij Lumen werkzaam als Privacy Consultant, waar ik momenteel een onderwijsinstelling in Zuid-Holland ondersteun. Bij deze onderwijsinstelling is het zaak dat de vereisten vanuit de privacywet- en regelgeving volledig dienen te worden geïmplementeerd, dus dat is een hele toffe (en uitdagende) klus!

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Momenteel werk ik op vrijdag als privacy consultant voor Lumen Group, en ben ik van maandag tot donderdag als Privacy Officer werkzaam voor een gemeente in Nederland. Gedurende de week check ik mijn Lumen-mailbox een aantal keer om geen zaken van Lumen te missen. Op vrijdagochtend start ik de dag rond 8 uur met een kop koffie en stel ik een to-do lijstje voor mezelf op. Met mijn collega’s overleg ik twee keer, namelijk in de ochtend tijdens onze dagstart, en na de middagpauze om eventuele vragen met elkaar door te nemen. Rond half 6 gaat de laptop dicht en is het tijd voor weekend.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Lumen Group te gaan werken?

Tijdens mijn werkzaamheden bij de gemeente heb ik een tijd lang nauw samengewerkt met een collega die vanuit Lumen Group was ingeschakeld om een achterstand op DPIA’s uit te voeren. Van haar heb ik veel goede verhalen gehoord over het werk en over de collega’s binnen Lumen. Omdat mijn werkweek bij de gemeente 36 uur bedraagt, heb ik op vrijdag altijd een dag vrij.

Omdat ik mezelf graag wil ontwikkelen op het gebied van privacy (en informatiebeveiliging) heb ik Mitchell van Lumen benaderd met de vraag of het mogelijk was om voor één dag in de week voor Lumen te werken. Ik werd warm ontvangen, en had binnen een korte termijn een hele leuke klus te pakken voor acht uur in de week.

Wat zijn jouw 3 opvallendste eigenschappen?

Ik zou mezelf omschrijven als ambitieus, communicatief en resultaatgericht.

Heb je onlangs een goede film gezien die je kan aanraden?

Onlangs heb ik ‘The Truman Show’ uit 1998 gezien. Ik kende de film al, maar het blijft een bijzonder concept, waar Jim Carrey als hoofdrolspeler zich in een nep-wereld bevind waar hij 24/7 wordt gevolgd. Hoewel The Truman Show niet direct doelt op de digitalisering van de samenleving, zijn er verschillende (ongemakkelijk) herkenbare dingen uit de film te halen die raakvlakken hebben met onze huidige maatschappij.

Staat er iets op de planning voor komend jaar dat je nog nooit hebt gedaan?

Ik heb geen hele spannende plannen meer voor het eind van 2022. Wel ga ik in december nog op bezoek bij mijn broer in Londen. Dat is niets nieuws voor mij, maar ik kijk er uiteraard wel naar uit!

En tot slot: heb jij misschien nog een leuke boodschap voor de lezers van deze blog?

Ik heb ‘m al eens voorbij zien komen in de blogs van Lumen, maar dat maakt de volgende uitspraak niet minder krachtig: NEVER waste a good crisis! Deze quote is zeker in ons werkveld van grote waarde.