‘De Dag van de FG 2023’, digitalisering en Lumen Group was erbij

Met het vijfjarig bestaan van de AVG is de rol van de FG meer van belang binnen onze maatschappij, vanwege deze digitale tijd waarin we leven! Lumen Group heeft een aantal inspirerende deelsessies gevolgd bij de dag van de FG, dit jaar door de Autoriteit Persoonsgegevens georganiseerd.

De “takeaway” is dat we ons moeten richten op de digitalisering van onze wereld en de impact op de privacy daarvan. Denk hierbij aan Human Right Impact Assessments bij nieuwe AI applicaties zoals ChatGPT in het onderwijs. Inge Brattinga heeft verwonderend de mogelijkheden toegelicht.   

Tijdens de deelsessie verzorgd door Vonne Laan en Eliëtte Vaal  kwamen de best practices en inzichten aan bod op het gebied van datalekken, maar ook cyberaanvallen zoals ransomware en phishing.

Paolo Balboni heeft tot slot inspirerend onder de aandacht gebracht wat “Data Protection as a Corporate Social Responsibility” betekent: focus leggen op onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met betrekking tot privacy en dat dit onze samenleving kan verbeteren. #GDPR+