Even voorstellen: Deniz Deveci

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Deniz Deveci. Hij is deze maand als Senior Privacy Consultant gestart bij Lumen Group. We stelden hem wat vragen.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond en interesses?

Ik ben 31 jaar oud, geboren en getogen in Krommenie. Binnenkort verhuis ik naar het mooie Brabant waar ik samen met mijn vrouw ga wonen. In een ver verleden heb ik een studie Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam gevolgd, waarna ik aan dezelfde universiteit een master Strafrecht en een master Internet, Intellectueel Eigendom en ICT heb afgerond. Ook heb ik meegedaan aan een uitwisselingsprogramma waar ik voor 6 maanden in Istanbul heb mogen wonen & studeren.

Naast mijn professionele achtergrond heb ik een diepe liefde voor het ontdekken van de wereld. Verre reizen zijn mijn manier om nieuwe culturen te leren kennen, en Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika staan bovenaan mijn lijst van favoriete bestemmingen. Het verkennen van exotische plaatsen, leren van lokale tradities en het delen van ervaringen met mensen van over de hele wereld zijn voor mij onbetaalbaar.

Daarnaast ben ik een gepassioneerde fijnproever die geniet van culinaire ontdekkingen. De diversiteit van smaken en de kunst van het koken fascineren me, en ik ben altijd op zoek naar nieuwe culinaire avonturen, zowel tijdens mijn reizen als in mijn eigen keuken. Een belangrijke side note: mijn vakantiebestemmingen kies ik uit door op YouTube te zoeken naar wat er allemaal te eten valt in een bepaald land.

Andere passies die mij drijven zijn sim-racen, waarbij ik de uitdaging van virtueel autoracen aanga, doe ik aan kickboksen en alles wat maar met technologie & gadgets te maken heeft.

Wat is je huidige functie bij Lumen Group en wat houdt deze precies in?

Onlangs ben ik gestart als Senior Privacy Consultant (met focus op Management) bij Lumen Group. In mijn rol als Senior Privacy Consultant zal mijn dagelijkse missie zijn om onze klanten binnen Lumen Group te ondersteunen bij het waarborgen van gegevensbescherming, naleving van privacywetten en het creëren van een omgeving waarin privacy en veiligheid voorop staan. Dit omvat het ontwikkelen en managen van beleid en strategieën, het beoordelen van privacy risico’s, het waarborgen van compliance met wetgeving en het trainen van ons team om bewustzijn en bekwaamheid op het gebied van gegevensbescherming te vergroten.

Wat motiveert jou om te werken in het privacy vakgebied?

Wat me het meest motiveert in het privacy vakgebied, is de mogelijkheid om een positieve impact te hebben op het leven van mensen. Door te werken aan de bescherming van persoonsgegevens en het naleven van privacywetten, draag ik bij aan het waarborgen van de fundamentele rechten van individuen. Dit geeft me een diep gevoel van vervulling en betekenis in mijn werk.

Bovendien is privacy een dynamisch veld met voortdurend veranderende regelgeving en technologische ontwikkelingen. Deze complexiteit daagt me uit om voortdurend te leren en me aan te passen, wat mijn werk spannend en boeiend maakt. Het biedt ook kansen om innovatieve oplossingen te vinden en samen te werken met getalenteerde collega’s en experts in het vakgebied.

Welke doelen hoop je te bereiken in je loopbaan op de lange termijn?

Op de lange termijn wil ik me graag focussen op het opstarten en meebouwen aan startups, scale-ups en vooral focussen op het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Wat mij hierin vooral aanspreekt is dat je van zero begint, het onbekende verkent en verloop van tijd iets bijzonders weet te realiseren.

Als je een superkracht zou kunnen hebben op de werkvloer, welke zou je dan kiezen?

Teleportatie. Met een focus op koffie. Het zou toch geweldig zijn om kopjes koffie van de beste koffiehuizen ter wereld direct naar jezelf of je collega’s op de werkplek te teleporteren? Dit zou ervoor zorgen dat je altijd toegang hebt tot de meest heerlijke koffie, ongeacht waar je je bevindt, en het zou koffiepauzes op het werk een heel nieuwe dimensie geven.

Wat is je favoriete boek/film/Tv-serie en waarom?

Ik heb heel lang stilgestaan bij deze vraag, misschien wel langer dan bij de andere vragen. Een favoriet boek, film of Tv-serie heb ik niet, maar ik heb wel een favoriet filmgenre; Sci-Fi!

Sciencefiction-films hebben altijd een speciale plaats in mijn hart ingenomen vanwege hun vermogen om de verbeelding te prikkelen. Ze nemen ons mee naar werelden die buiten onze eigen realiteit liggen, waar buitenaardse beschavingen, geavanceerde technologieën en onbekende horizonnen de norm zijn. De creatieve verbeelding achter deze verhalen is ronduit inspirerend en nodigt ons uit om zelf ook creatief te denken.

Het gaat zelfs verder dan alleen onze verbeelding prikkelen. Het biedt ook een platform voor diepgaande reflectie over complexe ethische en maatschappelijke vraagstukken. Deze verhalen stellen ons in staat om na te denken over de impact van technologie, wetenschap en menselijke keuzes op onze samenleving en op onszelf.