Even voorstellen: Martijn van der Waal

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Martijn van der Waal. Hij is deze maand als Senior Privacy Consultant gestart bij Lumen Group. We stelden hem wat vragen.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond en interesses?

Ik ben 58 jaar, getrouwd en vader van drie uitwonende zonen van 23, 25 en 27 jaar. Ik woon in Apeldoorn, regelmatig kun je me vinden in de mooie bossen met mijn twee honden. Verder hou ik van lekker eten, gezellige borrels en vooral vrienden ontmoeten. Daarnaast ben ik veel met muziek bezig.

 

Wat is je huidige functie bij Lumen Group en wat houdt deze precies in?

In mijn functie als senior privacy consultant hou ik me bezig met het adviseren van klanten op alle voorkomende gebieden en onderwerpen rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarnaast begeleid en support ik mijn jongere collega’s, ben ik ook betrokken bij nieuwe klant/product proposities en volg ik AVG ontwikkelingen en jurisprudentie nauwlettend.

 

Wat motiveert jou om te werken in het privacy vakgebied?

Ik vind het werkgebied van privacy enorm uitdagend, zeker omdat de AVG in de praktijk regelmatig nog mogelijkheden, ruimte en interpretaties biedt als het gaat om het nakomen van de wettelijke verplichtingen. Uitspraken van ‘’Het mag niet van de AVG’’, daar geloof ik niet in. Samen met de klant wil ik altijd op zoek gaan naar wat wel kan, zonder de klant daarbij direct te verstikken met allerlei beperkende regels. Een pragmatische en hands-on aanpak, die aansluit bij de mogelijkheden en behoeften van de klant.  Eigenlijk is mijn missie om de AVG minder saai te maken!

 

Welke doelen hoop je nog te bereiken in je loopbaan?

Na jarenlang bij grote financiële instellingen te hebben gewerkt biedt de overstap naar Lumen Group mij een enorme kans en uitdaging. Ik wil de komende jaren graag mijn jarenlange opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van privacy, maar ook management en compliance overdragen aan mijn collega’s en klanten. Met de klant in gesprek gaan en samen kijken hoe we op een juiste, maar vooral passende manier invulling kunnen geven aan AVG compliance.

 

Wat is je favoriete boek/film/Tv-serie en waarom?

Eigenlijk heb ik geen favorieten, nou ja, eentje dan. Ik luister ieder jaar met veel plezier naar de Top 2000. Ik hou van alle soorten genres van de jaren 70 tot en met het heden. Bij het opstaan begint het al en wanneer het mogelijk is, luister ik ook graag muziek tijdens het werken. In mijn vrije tijd bezoek ik concerten of  ga ik naar het Top 2000 café. Ik deel mijn muziek graag met anderen.