Even voorstellen: Maxim Scholma

Lumen Group groeit en daarom stellen we je hierbij graag voor aan Maxim Scholma. Hij is deze maand als Werkstudent gestart bij Lumen Group. We stelden hem wat vragen.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond en interesses?

Ik ben 23 jaar oud, kom uit Alphen aan den Rijn en studeer Bedrijfskunde in Rotterdam. Verder wisten al mijn collega’s al voordat ik mijn contract getekend had, dat ik groot fan ben van padel. Ik heb het eigenlijk nergens anders over. Als ik niet op de padelbaan te vinden ben, dan speel ik graag gitaar. Ik speel zowel akoestisch als elektrisch met de focus op rock- en popmuziek. Mijn enthousiasme voor muziek deel ik graag met mijn twee broers. Samen luisteren we regelmatig met z’n drieën naar elkaars favorieten.

Wat is je huidige functie bij Lumen Group en wat houdt deze precies in?

Vanuit mijn studie Bedrijfskunde ben ik op zoek gegaan naar een baan en zodoende ben ik als werkstudent bij Lumen Group begonnen. Als werkstudent heb ik niet één specifieke taak. Ik help overal een beetje mee. Ik werk fulltime, dus ik ondersteun het team waar nodig is. Onder aan de streep levert dat voor mij een gevarieerde baan op waar ik veel van leer.

Waarin hoop jij je te ontwikkelen in je periode bij Lumen?

Het belangrijkste voor mij is momenteel om praktijkervaring op te doen. Mijn studie is voornamelijk veel theorie. De periode bij Lumen Group wil ik gebruiken om de koppeling tussen de theorie en de praktijk te maken. Verder zijn er geen specifieke vaardigheden die ik kan benoemen. Wél wil ik me in algemene zin ontwikkelen en zo veel mogelijk van alle bedrijfsonderdelen zien.

Als je een superkracht zou kunnen hebben op de werkvloer, welke zou je dan kiezen?

Volgens mij red ik me aardig zonder superkracht. Al lijkt vliegen me niet verkeerd, scheelt een hoop reistijd en dan kan ik naar de 9e verdieping zonder op de lift te moeten wachten.

Wat is je favoriete boek/film/Tv-serie en waarom?

Ik kan niet echt een expliciete nummer 1 aanwijzen. Als ik iets kijk, dan doe ik dat vaak met mijn jongere broertje. Toen we beiden nog op de basisschool zaten, hadden we thuis een dvd van Harry Potter die in het Nederlands nagesynchroniseerd was. Er is denk ik niks anders wat we zo vaak gekeken hebben. Destijds hadden we ook geen alternatief, want de ondertiteling ging te snel voor ons. Inmiddels kunnen we de ondertiteling wel volgen, maar toch weigeren we om de film in het Engels te kijken. Dus we hebben het niet over de beste film ooit, maar wel een film waar ik altijd met plezier naar kijk. Op mijn 23e al jeugdsentiment, het kantoorleven is denk ik echt begonnen…