De AVG en gemeenten

Gemeenten zijn intensief bezig met de verdere implementatie en naleving van de AVG. Desondanks staan zij nog voor een aanzienlijke uitdaging om te voldoen aan de vereisten.

Lumen Group is gespecialiseerd in de implementatie van de AVG bij gemeenten. Wij helpen in alle fases; van advies en ondersteuning bij het opstellen van het beleid tot het uitvoeren van audits. Ook zijn wij ervaren in het opstellen van informatiebeveiligingsplannen en de inbedding hiervan. Dit alles conform de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) en/of de beveiligingsstandaard ISO 27000.

Wij leveren specifiek voor gemeenten:

  • Privacy-audit: krijg inzicht in en assurance over de mate van volwassenheid bij uw gemeente aangaande de naleving van regels rondom privacy- en informatiebeveiliging. Wij hanteren een specifiek toetsingskader met daarin de belangrijkste risico’s voor gemeenten.
  • Functionaris Gegevensbescherming (FG): beschik over een onafhankelijke externe toezichthouder met ervaring bij gemeenten en voldoe aan artikel 37 AVG.
  • Advies: krijg op maat advies en/of begeleiding bij de implementatie van de AVG.
  • Training van medewerkers: de meeste incidenten worden veroorzaakt door menselijk handelen.

Geïnteresseerd?

Kiest u voor een gedegen aanpak van uw privacyvraagstukken met vertrouwde privacy-specialisten? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake.

Op de hoogte blijven, of heeft u vragen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of neem contact op.