Hoe breng jij je basis online veiligheid op orde?

Door de volgende acties uit te voeren, zorg jij ervoor dat je online basisveiligheid op orde is.

Zorg voor veilige wachtwoorden

Doe je updates

• Doe je updates altijd direct
  • Stel waar het kan automatisch updaten in of zorg voor een herinnering in je agenda.

Gebruik een virus scanner

• Kijk in de appstore of een virusscanner vaak gedownload is en zoek recensies op.
  • Installeer een virusscanner op je computer, tablet en smartphone.
  • Klik hier voor meer informatie over virusscanners.

Maak regelmatig een back-up

• Kijk hier hoe je een back up maakt voor jouw telefoon of computer.
  • Gebruik dus bijvoorbeeld een externe harde schijf, en koppel deze los na het maken van je back-up.

Eerst checken dan klikken

Bron: Veiliginternetten.nl