Corona-virus

Uiteraard volgen ook wij bij Lumen Group de ontwikkelingen rondom het Corona-virus op de voet. Daarom hebben wij inmiddels dit event verplaatst naar later dit jaar. Indien u zich reeds heeft aangemeld voor een van dit event, dan ontvangt u van ons hierover een bericht.

Deze masterclass is verplaatst naar 7 oktober 2020 in verband met het Coronavirus.

Masterclass: Cyberincidenten en AVG-aansprakelijkheid

Speciaal voor bestuurders, toezichthouders en commissarissen.

Cyberincidenten, zoals ransomware-aanvallen bij de Universiteit van Maastricht en Travelex, maar ook het beveiligingslek in de Citrix-servers. De kranten en het nieuws staan er vol mee! In toenemende mate krijgen organisaties te maken met cyberincidenten en deze vormen een (steeds groter) risico voor organisaties. Ook vanuit AVG-perspectief betekent dit wat voor jouw organisatie, maar ook voor de aansprakelijkheid (van bestuurders).

Bestuurders en toezichthouders die toezicht houden op de AVG en informatiebeveiliging zien het belang hiervan steeds meer toenemen. Speciaal voor deze groep houdt Lumen Group een kosteloze Masterclass: Cyberincidenten en AVG-aansprakelijkheid op 7 oktober 2020 in de avond.

Tijdens deze masterclass word jij bijgepraat over cyberrisico’s en wat dit betekent voor (de aansprakelijkheid van) jouw organisatie. Daarnaast wordt ingegaan op welke vragen een toezichthouder moet stellen. Onder andere de volgende thema’s komen aan de orde:

1.  Cybersecurity-risico’s (zoals ransomware en phishingmails)

2.  Datalek- en incidentmanagement

3. Toezicht door de Autoriteit Persoonsgegevens en haar handhavingsinstrumenten door mr. dr. Munish Ramlal (Hoofd systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens)

4.  Juridische aansprakelijkheidsrisico’s als gevolg van cyberincidenten

5.  De dekking van een cyberverzekering door mr. Kim Martins Neto (Senior Underwriter Cyber bij Chubb Insurance)

6. Welke vragen stelt een commissaris aan het bestuur aangaande privacy- en informatiebeveiliging?

Er is uiteraard ook ruimschoots tijd voor het stellen van vragen. Lumen Group heeft veel ervaring met commissarissen en toezichthouders en spreekt regelmatig voor deze groep.

Wanneer? (Nieuwe datum vanwege het Coronavirus)
7 oktober 2020

Voor wie?
Bestuurders, Directeuren, Commissarissen en Toezichthouders (RvC en RvT)

Waar?
Landgoed De Horst (De Baak) in Driebergen. De locatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Programma
17:30 uur: Inloop met soep en broodjes
18:00 uur: Start programma
20:00 uur: Borrel

Kosten
De workshop is kosteloos. Annuleren kan uitsluitend per e-mail (info@lumengroup.nl) t/m. 23 september 2020. Annuleer je later of kom je onaangekondigd niet, dan brengen wij € 50,00 in rekening.

Aanmelden voor Masterclass: Cyberincidenten en AVG-aansprakelijkheid

  • Wij verwerken uw persoonsgegevens volgens ons privacy statement.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen