Webinar : Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor Funderend Onderwijs

Naar verwachting worden na de zomer normen voor privacy toegevoegd aan de serie normen binnen het Het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor Funderend Onderwijs. Wil je weten wat dit betekent voor jouw school en/of scholenorganisatie in de praktijk en wil je hiermee alvast aan de slag? Meld je dan aan voor dit webinar!

Sprekers
Tijdens het webinar helpen Florence Frequin, Jordi van Duyne en Stefan Ridder je op weg, zodat je straks klaar bent voor de nieuwe privacynormen. Florence is werkzaam bij Lumen Group als Privacy Consultant en vervult voor verschillende (onderwijs)organisaties rollen als Functionaris Gegevensbescherming (FG). Jordi is actief als Chief Information Security Officer. Een specialist op gebied van informatiebeveiliging. Stefan heeft een juridische achtergrond en is specialist op gebied van (informatie)beveiligingsvraagstukken binnen het onderwijs en de zorg. Hij is partner bij Easyprivacy.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen zullen tijdens het webinar aan bod komen:
– Introductie van het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor Funderend Onderwijs
– Toelichting op het eerste gedeelte: Informatiebeveiliging
– Het Normenkader in de praktijk aan de hand van tooling
– Handhaving van het Normenkader en rol van de FG hierbij

Het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor Funderend Onderwijs
Het normenkader bestaat momenteel uit 69 normen voor informatiebeveiliging en geeft schoolbesturen in het basis- en voortgezet onderwijs inzicht in de maatregelen die nodig zijn voor een zo goed mogelijke bescherming tegen digitale dreigingen als ransomware, datalekken en cyberaanvallen. Naar verwachting worden hier na de zomer normen voor privacy aan toegevoegd.