Privacy Consultant

Ben jij op zoek naar die uitdagende functie op die ene plek waar je kan blijven groeien en heb je passie voor het onderwerp privacy en informatiebeveiliging? Dan wordt het misschien tijd dat wij elkaar gaan ontmoeten!

Wie is Lumen Group?

Lumen Group is een snel groeiend consultancybedrijf uit Utrecht dat zich exclusief richt op privacy en informatiebeveiliging. Dit doen wij voor klanten binnen meerdere sectoren zoals onderwijs (marktleider), gemeenten, zorg, financiële instellingen en private bedrijven. Wij zijn actief in het aanbieden van hoogwaardige en pragmatische oplossingen door middel van audits, invullen van de functie als Functionaris Gegevensbescherming (FG), adviesdiensten en trainingen.

Wie zoeken wij?

De wereld digitaliseert in een rap tempo en er wordt in toenemende mate data gebruikt. Dat biedt enorm veel kansen en mogelijkheden, maar het kent ook een keerzijde waardoor privacy en informatiebeveiliging steeds belangrijker worden. Lumen Group heeft als doel om haar steentje bij te dragen om de digitale samenleving eerlijker en veiliger te maken. Dit doen wij door onze klanten bij te staan en privacy en informatiebeveiliging te verlichten, zodat zij hiermee risico’s kunnen beheersen en goed op de toekomst voorbereid zijn. Spreekt bovenstaand doel van Lumen Group jou aan? Lees dan snel verder want wij investeren graag in jou!

Lumen Group is namelijk op zoek naar een Privacy Consultant die zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging, maar ook wil bijdragen aan het laten groeien van onze jonge en ambitieuze organisatie.

Wat ga je doen?

Voor jou en jouw collega’s is geen enkele dag hetzelfde! Je begint de dag met een dagstart waar je samen met je collega’s de doelen voor de dag bespreekt. Als Privacy Consultant krijg je veel verantwoordelijkheid en ben je eigenaar van je eigen klantenportefeuille. Dit betekent dat je het aanspreekpunt bent voor verschillende klanten op het gebied van privacy- en gegevensbescherming. Verder ben je bezig met onderstaande:

 • Je bent veel in contact met onze klanten, beantwoordt vragen en adviseert op een praktische wijze. Je doet dit zowel op afstand als op locatie van onze opdrachtgevers (spreiding door heel Nederland).
 • Je houdt toezicht als Functionaris Gegevensbescherming op de naleving van privacywetgeving. Dit doe je door bevindingen met klanten te bespreken en dit vast te leggen middels rapportages.
 • Je ondersteunt klanten bij de afhandeling van datalekken en beveiligingsincidenten en voert risicoanalyses of ondersteunt klanten hierbij.
 • Je begeleidt projecten en implementeert wetgeving bij onze klanten.
 • Je organiseert, geeft en neemt deel aan trainingen en seminars voor klanten.
 • Je mede-ontwikkelt onze producten en diensten en draagt bij aan het behalen van de doelstellingen van Lumen Group.

Wat zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding (bijvoorbeeld rechtsgeleerdheid of bedrijfskunde) en werkervaring  in een vergelijkbare of aanverwante functie.
 • Je wilt je (verder) verdiepen in privacy- en gegevensbeschermingsrecht en in de juridische, technische en organisatorische kant hiervan. Je wilt wetgeving implementeren en controleren op de naleving.
 • Je ziet commerciële kansen zodat je de diensten van Lumen Group bij bestaande en nieuwe klanten onder de aandacht kan brengen. Je wilt meebouwen aan onze groeiende praktijk en hebt aantoonbare commerciële affiniteit.
 • Je beschikt over analytische vaardigheden en tegelijkertijd over het vermogen tot het opstellen van praktisch toepasbare notities en rapporten.
 • Je bent communicatief, ondernemend, collegiaal en hebt een flexibele en energieke persoonlijkheid.
 • Je bent een teamplayer en werkt gestructureerd, zorgvuldig en gedisciplineerd.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.
 • Kennis van de AVG/GDPR, eventuele ervaring en beschikking over relevante certificatie (bijv. CIPP/E, CIPM) is een pré.

Wij bieden

 • Met een uitdagend tailor made groeipad willen wij dat je je blijft ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk;
 • Een inspirerende werkomgeving binnen een jonge en ambitieuze organisatie op een goed bereikbare plek in Utrecht;
 • Een jaarcontract, met de intentie je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een gezellig, hardwerkend en ambitieus team;
 • Een compleet verzorgde lunch en regelmatige borrels.

Wij geloven in ambitieuze medewerkers en talent! Daarom steekt het bestaande team graag tijd en energie in het opleiden en verder ontwikkelen van jou zodat je veel leert en tegelijkertijd een pijler wordt van Lumen Group.

Je kunt je CV via ons contactformulier (optie: CV verzenden) beveiligd naar ons toesturen of neem contact op met Stijn Sarneel via 030- 889 65 75 of mail ons op stijn.sarneel@lumengroup.nl.

Een online assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lumen Academy

Neem als professional deel aan onze kennissessies over privacy en GDPR.

Op de hoogte blijven, of heeft u vragen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief of neem contact op.